LÅNGFREDAGSANGLING











SENT MORGONINLÄGG

Har inte haft tid att blogga förän nu.
Senaste 3 dagarna har jag varit sjuk och varit hemma från skolan, har haft sån fruktansvärd huvudvärk så har inte ens kunnat haft ögonen öppna vissa tillfällen. Imorse var det dock på bättringsvägen och jag firade det med att brassa på ett berg med pannkakor till frukost! Senare åkte jag och storhandlade med mamma och sedan städade jag hela övervåningen. Om 2 dagar får jag en inneboende i en vecka, fyfan vad underbart!! :)




LUNCH OCH LÄXOR


Fiberhavregrynsgröt, toppat med lågkalori-äppelmos och goji-bär
 
Ungefär såhär har hela min eftermiddag sett ut! Försöker ta mod till mig och öppna matteböckerna men har inte lyckats än iallafall, tankarna faller på allt annat förutom det hela tiden. Tycker till och med att den här engelskaboken är roligare att läsa (dom som känner mig vet hur mycket jag avskyr engelska) så det är rätt illa.. Antar att jag kommer gå och lägga mig med ångest ikväll om jag inte tar tag i ett par tal åtminstone... Sämst söndag.


Tror även att jag äntligen lyckats fixa bredden på min blogg, så att jag kan lägga upp större bilder! Har haft både mig själv och många andra som försökt lösa det utan större framgång, men nu hittade jag felet. Hoppas det är bättre nu! :)

MYTHIC HAIR

Blekte ju slingor för ett par veckor sedan, vill bara fortsätta bli ljusare nu och se hur jag trivs i det!! Köpte iallafall en olja hos frisören då, så sjukt bra och luktar otroligt gott! Åh, älskar den.






KVÄLLS-SYSSLA

Först: Ber om ursäkt för inget bloggande senaste dagarna. Har det rätt obalanserat i vardagen just nu så att blogga har inte legat som prio1 på listan senaste tiden.
 
Ikväll åkte jag och mamma till Birsta när jag kom hem från skolan! Vi åt middag på Charm och shoppade både det ena och det andra. Passade även på att investera i lite nya inslagnings-grejer från Lagerhaus;s underbara sortiment (inte det gröna lekplaneten-papperet dock;) , så nu har jag varit i full gång med att slå in presenter till kusinerna som fyller i helgen! Lagom fredagkväll för världens slitnaste Jossi.
 







SÖNDAGSFIKA♥

Den här dagen har faktiskt varit förvånansvärt lång! Söndagar brukar innebära soffhäng och gamla repriser för mig, men idag har jag ätit en stadig frukost följt av en lång powerwalk, handlat möblerat om, städat och lite annat jox. Kul att känna att man har gjort lite nytta också! :)
 
Ikväll är det söndagsfilm med familjen som vanligt, och just nu håller jag på att förbereder massa Gino som jag ska mumsa på till Johan Falk. Gino är olika valfria frukter som man skär upp och lägger i en form och river vit choklad över och sedan värmer i ugnen. Så fruktansvärt gott, och inte alls så onyttigt!!




NYTTIG PIZZA

Ikväll har jag ätit något helt nytt iallafall, en nyttig pizza! Jag och mamma har länge varit sugna på att testa det här receptet men det har helt enkelt inte blivit av, men ikväll kände vi för lite extra fredagsmys! Jag kan inte riktigt säga att det smakade som pizza ändå, men det var jättegott!

Bottnen är gjord på ägg, fiberhusk, bakpulver och riven ost, och som fyllning hade vi köttfärs, ajvar relish, mozzarella, lök och tomater. Vi serverade med kall bea! (Är någon intresserad av hela receptet så lämna en kommentar!)



899 ord i försvar

Hej! Asså nu måste jag få "försvara" mig! Skrev ett inlägg häromdan om vad jag tycker om att man har jeansjacka på sig när det fortfarande är vinter. Justdet, jag skrev om vad JAG TYCKER OM ATT MAN HAR, inte vad JAG TYCKER OM MÄNNISKORNA som har det. Tydligen så var det ett par personer som tog åt sig, och det kan jag tyvärr inte göra någonting åt eftersom att jag absolut inte namngav någon eller hade någon speciell i åtanke när jag skrev inlägget. Jag var på stan den dagen och såg ett gäng tjejer ha otroligt lite och tunna kläder på sig, och jag insåg att det faktiskt är väldigt många som klär sig så när det är soligt men fortfarande vinter. Då och därför bestämde jag mig för att skriva ett inlägg om det.

Nu dock kanske jag kommer gå lite personligare och skriva om några specifika personer, men människan är byggd så att man försvarar sig om någon går till attack, och det är vad jag gör nu: Försvarar mig. Folk har twittrat om mig och pratat om mig behind my back, alltså allvarligt? Varför inte bara gå fram till mig i skolan och fråga det som istället frågades på twitter, eller lämna en kommentar på bloggen eller något annat? (Antagligen skulle jag väl dock börja böla då eftersom att jag är så sjukt känslig och känna att jag hade gjort något fel.) Eftersom att jag inte har twitter så kunde jag inte heller ge min förklaring där, men som bloggare med ett hundratal läsare så får man reda på rätt mycket. Det är faktiskt 1 person (antagligen flera bakom samma dator) som lämnat två kommentarer på min blogg, vilket jag var förberedd på när jag skrev inlägget om jeansjackan och som jag tycker är helt okej. Som väntat var den anonym, vilket jag däremot verkligen hatar!! Här skriver jag öppet om vad jag tycker, har en öppen blogg för att jag vill att folk ska kunna se mina åsikter, också går man ändå in på min blogg med ett aggressivt beteende och lämnar taskiga kommentarer anonymt. Haha jag fattar inte bara, jag älskar människor med åsikter, det gör jag, för jag tycker om att få en annan syn på saker genom att lyssna på vad andra tycker. Men ska jag ta åt mig när kommenteraren är anonym? Det är det sista jag gör. Men när det nu gått så långt så att folk till och med slutat prata med mig (antagligen pga. jeansjacke-inlägget) så måste jag säga ifrån!!

Till er som nu tog åt er så mycket, ser ni mig som en mode-ikon eller vad är det frågan om? Eftersom att ni uppenbarligen bryr er så pass mycket om vad jag tycker? Låt mig få tycka så då och fortsätt klä er i jeansjacka, no big deal. Annars kan ni läsa om (och läsa rätt) inlägget igen, och lyssna på vad jag skrev:
"Och självklart får man väl ha på sig vilka kläder man vill, men jag ställer mig frågan till er: Vad har ni på er när det är sommar och 20 grader då?"
Jag fick då frågan av min anonyma kommenterare: 
Alla får väl klä sig som dom själv vill, även om det är -3 grader... Det är inte du som bestämmer vad man ska ha på sig eller inte.
Jag har absolut inte sagt vad ni får/inte får har på er. NI FÅR HA PÅ ER EXAKT VAD NI VILL, jag bestämmer inte och det är jag väl medveten om. Jag undrar bara varför. För hur snyggt det än var skulle jag aldrig ha på mig något om jag frös i det, och därför tänkte jag att ni jeansjacke-bärare kanske tycker att det är varmt med det på vintern? Och därför ställde jag frågan om vad ni bär på sommarn. Den anonyma kommenterarn citerade mig så fint och undrade vad jag har för kläder på sommaren, eftersom att jag la upp en bild på mig själv där jag bar skinnjacka förra veckan. H*n skrev även att det inte är skillnad på jeansjacka och skinnjacka? Va? Är det inte? Skinn är skinn, jeans är jeans. Klart det är skillnad? Gud. Plus att jag hade en långärmad, en långärmad skjorta och en tjock kofta innanför jackan, och jag var inomhus (i gallerior) hela dagen. Och ja, jag ser tjejer gå runt i linne och jeansjacka och jag tror faktiskt det är rätt kallt.


Jag har - som ni kanske märkt på facebook och på den här bloggen - väldigt starka åsikter om vad jag tycker, och sålänge jag inte attackerar någon tycker jag att jag har all rätt till att uttrycka dom åsikterna. Mina läsare får lika gärna som jag ha åsikter om vad jag har åsikter om, men snälla gör det isåfall öppet och inte anonymt? Hur ska jag annars kunna förklara mig till er? Så nu blev det ett sånt här småilsket inlägg om vad jag egentligen menade.


Ni som tänker fortsätta kommentera elakt eller är så känslig så ni tar åt er utan att jag egentligen syftat på någon speciell bör sluta läsa min blogg, för jag tänker inte sluta ha åsikter. Det är en del av den jag är. Föreställ er en Jossi som inte diskuterar liksom? ;)
Vi andra som fortfarande tänker på in på Sumpens blogg nån gång om dagen släpper det här och går vidare! PEACE

NYTT TRÄNINGSCHEMA: Dag 1

Körde mitt första pass tidigare idag från mitt nya program som jag och Mårten satte ihop igår, och idag stod det ben och mage på schemat! Var ju som sagt rätt less på mitt gamla program, men det var inte jätteroligt idag heller direkt om man så säg.. Jag trodde att det skulle vara rätt illa men det var värre än det! Jag stod som ett litet fån i "lyftaskrot-gymmet" och försökte minnas övningarna och göra dom rätt. Haha, vill nog inte ens veta hur förvirrad jag såg ut.. Till råga på allt så märkte jag att jag fått nån skada i låren som inte bidrog till något bra direkt. Kan vara en muskelinflammation men ska vänta ett par dagar och se om det blir bättre.
 
Gud vad negativ Jossi är idag kanske ni tänker, men that's life. Alla dagar är inte perfekt, och den här har varit långt ifrån. På onsdag ska jag köra överkropp, så får se om jag känner mig lite bekvämare då. Jag lovar, jag ska ge det en chans iallafall! Har en känsla dock om att det kommer ta sin lilla tid att känna mig hemma där. DANIEL, KOM HEM IGEN OCH TRÄNA MIG MED!! JAG ÄR ENSAM!
 

SOLENS EFFEKT

Asså jag har märkt en grej senaste veckorna.. Varför ryker jackorna för många såfort solen kommer fram? Okej, man ska inte dra alla över en kant men vääldigt många tjejer i hudik verkar tro att det är vår såfort att solen kommer fram och snön smälter. Håller dock med om att det ger väldigt mycket vårkänslor och så, men varför gå runt i JEANSJACKA eller ingen jacka alls när det är typ -3 grader? Jag skulle ta på mig ett par solglasögon eller äta en glass istället. Det ser bara så otroligt fel ut medans resten av befolkningen -inklusive mig- fortfarande går runt i dunjackorna. Åååh, jag vet även att det inte bara är jag som irriterar mig på det här. Och självklart får man väl ha på sig vilka kläder man vill, men jag ställer mig frågan till er: Vad har ni på er när det är sommar och 20 grader då? Då lär ni ju nästan gå naken om det ska stämma. Aa, lite funderingar bara. Men ja, det får gärna komma lite sommar nu snart!! :)




NYA TAG!

Sitter och laddar upp för åka till stan och gymmet om sisådär en halvtimme. För ett par veckor sen när jag körde mitt dagliga pass kom det fram en kille till mig och började ställa lite frågor om min träning och sådär, och jag fick reda på att han var instruktör där. Han sa att han tyckte det såg ut som att jag kommit så pass långt i min träning att jag behövde något nytt för att utmanas, och att han ville skapa ett nytt program åt mig. Åh, det kändes så kul för jag har själv känt att det börjar bli lite tröligt att bara sitta vid maskinerna hela tiden, men har inte riktigt vågat ta steget själv. Så idag ska jag alltså träffa min nya instruktör så vi får sätta ihop ett nytt program till mig! Lite nervös eftersom att det mestadels är killar inne i det gymmet, men samtidigt: Jag tränar för min egen skull! :) Hoppas på lite resultat nu!!
 

FESTFREDAG

Har städat och varit i full gång hela dagen, och nu har jag även hunnit duscha och fixa mig för nu sticker jag iväg till hudik med ett par fina killar för middag och öl hela kvällen! Åh, tonight is gonna be a good night. Jag känner det. Hörs!
 



HUDIKSVALL I SOLSKEN

12.05 idag pratade jag med Elin som ville ha sällskap till stan, och 12.30 hade jag släpat mig upp ur soffan, bytt om från morgonrocken, sminkat mig och fixat till håret så mycket som jag hann och var på väg till tåget! Blev en kort men mysig dag på stan med henne istället för min planerade dag i soffan - mycket bättre! :)

Tränade ju cirkelträning för första gången igår också, och det var ännu värre än jag förväntade mig att det skulle vara. Var nära att kräkas flera gånger efteråt och mådde så otroligt dåligt, ni kan ju tänka er hur jobbigt det var. Imorse fick jag även rulla ner från sängen och har gått som ett handikappat rövhål hela dagen, träningsvärken jag har fått är inte att leka med asså. Får se om jag hittar någon bra anledning till att inte träna ikväll, men antagligen kommer jag stå i hallen om 2 timmar med skivstången på axlarna.. Suck.




EFTERMIDDAGSFIKA






DAGENS "IN"FIT






Hej! Såhär har jag gått runt hela dagen. Igår innan jag och syrran åkte till sundsvall så drog jag årets första vurpa - inomhus tillochmed.. - och på kvällen åkte jag till hudik och gymmade i 1 ½ timme, så idag är inte ryggen i toppform. Därför ligger jag nu i soffan i världens mysigaste klädsel och kollar på gamla repriser och dåliga mtv-såpor!
 
Ska dock försöka ta mig i kragen, byta om till träningskläder och sticka iväg på ett cirkeltränings-pass senare ikväll. Får se om jag vågar helt enkelt, har aldrig varit på det så är lite nervös faktiskt, tror det kommer vara riktigt jobbigt!

SYSKONDAG

Idag ska jag umgås med min storasyster! Vi har alltid haft en himla stark kontakt och umgåtts jämt, men sen hon flyttade ihop med sin pojkvän så träffas vi knappt alls eftersom att vi båda alltid har väldigt fullt upp. Så idag när båda är ledig så passar vi på och tar vi en riktig syskon-dag i sundsvall. Behövs nu känner jag, så mycket som jag saknat henne!


Bilder från Skrea strand, sommaren 2012

resultat

Var ju som sagt hos frisören tidigare idag eftersom att jag tröttnat på det mörka, och nu har jag iallafall inte 5 olika nyanser i håret - hur skönt som helst! Får se om jag nöjer mig med det här eller om jag går mot ännu ljusare tider senare, men ska iallafall låta håret vila ett tag nu. (Hade inte alls något "fotoansikte" idag så det blir inte fler bilder än såhär just nu)
 

Före





Efter

HOS FRISÖREN

 

MOR OCH DOTTER



Ikväll var det en sån där mor och dotter-söndag som vi inte har allt för ofta. Klockan 9 bänkade vi oss ner i soffan och kollade på johan falk. En skål fruktsallad och en nyttig chokladmousse gjord på kesella fick bli mitt söndagsgodis. Åh så värdefullt med såna kvällar

KAOSAD DEJT

Sitter hemma hos bästavän nu och ska bli bjuden på tacodejt! Skyndade över på ica och köpte de ingredienser vi inte hade hemma och började fixa iordning så att vi kunde tysta våra skrikande magar nån gång.. Glömde dock att köpa något att dricka till så jag skyndade mig över på Ica igen. Nu när vi äntligen satt oss ner och öppnade tortillapåsen var den möglig, såklart... Haha så nu fick C gå över på ica ännu en gång för att köpa nya. Insåg nyss att köttfärsen redan kallnat så nu får vi värma den på nytt. GE MIG MIN MAT NÅNGÅNG OCH MINDRE MOTION!! 



RSS 2.0