KVÄLLSFIKA OCH STRESS

Skulle egentligen ha stannat hemma från träningen idag och pluggat till morgondagens obegripliga engelskaprov istället. Nu sitter jag med brännande ben, äter assnuskigt kvällsfika (på allvar, provat dricka grönt te nån gång? fyfan..) och sitter och försöker lära mig lite av häftet iallafall! Känner på mig att det kommer bli en sen kväll ikväll...


VÄRLDENS GODASTE MIDDAG

Nyss ätit min favoriträtt, kesoplättar! Världens lättaste och godaste mat. Seriöst så kn*llar det i mun om man får uttrycka sig så! Skrivit ner receptet här, ni måste testa! Sticker iväg på bodypump om en halvtimme så nu lär jag kila. Förlåt för kasst bloggande
 



KVÄLLENS BÄSTA

Måste bara slänga in ett tips på dagens favoritlåt också! Har spelats om och om igen på spotify hela dagen, så fin!

 
 

BRA DAG

Varit en riktigt skön dag faktiskt! 2 lektioner, donkenlunch, sjukt svettigt gympass och en asgod middag efteråt. Det enda negativa är väl att jag måste slita mig från datorn nu och börja plugga... Receptet hittar ni här förresten - sumpensGI.blogg.se




SKRIDSKOR&GYM


TRÖTT PÅ VINTER!






Asså ååååh! Januari är inte ens slut än och jag är redan less på snön, blasket, kylan och alla tjocka jackor. Nu vill jag kunna sitta ute på bron hela kvällen i shorts, springa löpturer i solnedgången och äta glass på möljen. Längtan blev ju inte sämre när jag hittade de här bilderna från i somras..

KLASSISK SÖNDAG





Tidigare ikväll hyrde jag och mamma Liza Marklund - Livstid som vi nyss sett. Har blivit lite av en tradition att vi ser hennes filmer på söndagkvällar, och ouff vad mysigt det är med mor och dotter-tid!


Kika in på min nya blogg, ikväll har jag skrivit vad GI-metoden går ut på, www.sumpensGI.blogg.se

NY BLOGG

Idag har jag spenderat eftermiddagen med att skapa en ny blogg. Dock kommer jag att fortsätta som vanligt här. För några dagar sedan fick jag ett önskemål om att skriva ner mer GIrecept som jag har testat, och det finns inget jag mer vill än att kunna inspirera andra, så varför inte tänkte jag? Men sen kom jag på att några recept i veckan kommer att "förstöra bloggen" och ligga i vägen för de andra inläggen, så därför skapade jag en ny!
 
För att ni som vill se recepten och annan inspiration inte ska behöva gå in på 2 olika bloggar varje dag för att se om det är uppdaterat så kommer jag att skriva och länka på den här bloggen när det ligger något nytt på den andra! Självklart kommer jag att fortsätta skriva om träning och hälsa och så här också, den andra bloggen är helt enkelt till för de längre mat/träningsinläggen. Får se hur länge jag står ut med att ha det så, jag ger det ett försök några veckor iallafall! :)
 
Välkommen in, www.sumpensGI.blogg.se


IT'S TIME TO MOVE ON


BADTUNNA VÄNNER & ALKOHOL

Ikväll har jag och några vänner hyrt badtunna, köpt och bakat massa gott och bara umgåtts! Synd att man får hjärtklappning såfort det blir liite för varmt och måste gå in tidigare än alla andra bara.. Bra kväll bortsett från det, men fan vad jag måste träna till veckan! ;)


VID FÖRSTA ÖGONKASTET

Följde med min andra familj till Birsta idag. Eftersom att jag var där förra helgen också tänkte jag att jag inte skulle handla någonting, men självklart kom jag hem med världens mysigaste tröja (och en burk foundation)! Det var ett sånt där ögonblick då jag såg den, blev kär och gick till kassan. KÄRLEK TILL SÅNA KLÄDER!






MYCKET TRÄNING

Som jag trodde, inlägget publicerades inte förän efter träningen.. Iallafall så sitter jag nu nyduschad och nergosad i världens mysigaste morgonrock och äter kvällsfika. Istället för att koka ett vanligt tråkigt ägg och dricka ett glas mjölk som är standard för mig så tänkte jag prova något annat. Jag blandade en halv burk (liten) kesella/kvarg som innehåller mycket proteiner med ca 1 dl tinade hallon och rörde runt. Kan inte bestämma mig för om det var gott eller inte, så otroligt udda smak, men det gick lätt och fort att göra så jag kan nog garantera att jag kommer testa det fler gånger! :)
 
Fick även en kommentar igår där en tjej frågade mig om jag kunde skriva lite GI-recept som jag har testat för att ge henne inspiration, och visst kan jag försöka göra det Elin! Håller du på mycket med styrketräning tycker jag definitivt att du ska testa det här som kvällsfika också!
 

BODYPUMP

Mått så bra på senaste tiden. Förutom att jag har världens finaste vänner så vet jag faktiskt inte vad det beror på! Känner dock att det finns något kvar som ligger och trycker på hjärtat, men det ska tränas bort nu! Träning funkar faktiskt som "terapi", ni borde prova!

Nu måste jag kila, hej! :)

(kommer garanterat inte gå att publicera det här inlägget pga att internet suger i hallen, men jag gör ett försök)


FITSPIRATION

Äntligen! Den här sköna, beroende känslan av att jag måste träna utan att bli galen börjar komma krypande igen! Nu vill jag bara ha vår och kunna springa långa turer på kvällarna!

Idag efter ett konditionspass på gymmet så stack jag ner på stan för att kolla om synen försämrats något, och sedan smet jag in på Lindex en sväng för att "bara kolla lite". Det slutade med att jag gick därifrån, nykär i ett linne och en sportbehå. De ska definitivt premiäranvändas på pumpen imorgon!! Så jävla snygga, och så jävla sköna!



SVERIGES RIHANNA?

Vet inte riktigt om det är jag som är seg och efter, men nyss såg jag iallafall för första gången detta klipp som nån länkat på facebook, och jag blev kär. Och fruktansvärt avundsjuk. Den här tjejen är FEMTON år, och hon har den finaste röst jag nånsin hört, på allvar. Kommer detta bli Sveriges Rihanna eller Beyoncé kanske? Sinnessjukt bra iallafall! JAG VILL OCKSÅ KUNNA!!

 

I ❤ FOOD

Att jag älskar mat är väl inte nån nyhet för nån direkt, haha! Kan äta hur mycket som helst. Ni kanske även vet att jag följer GI så gott som det bara går hemma (lite svårt i skolan när det serveras pannkakor och gröt) och jag undviker alltså kolhydrater som pasta,ris,potatis,vitt bröd,banan osv. I helgen gjorde jag och mamma en jättegod tacopaj, helt GI-vänlig! Ni måste verkligen testa, vi serverade med citronvatten, en klick cremefraich/gräddfil och jalapenos!

GI-TACOPAJ 4 port

Pajskal
100 g smör
1 ½ dl kruskakli
1 ½ dl lantbrödsmjöl

Fyllning
1 msk smör
600 g nötfärs
1 gul lök
1 paket tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
1 ägg
1 liten burk creme fraich
4 msk majonnäs
Salt och svartpeppar
2 dl riven ost

Såhär gör du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och tryck ut degen i en pajform. Sätt in i ugnen i 10 min.
2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka löken och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka i några minuter och fördela sedan färsen i pajformen.
3. Hacka tomater och lägg över färsen. Blanda ägg, creme fraich, majonnäs, salt och peppar. Häll sedan smeten över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 min.
4. Servera! :)



 
 
 
 

FÖRSENAD JULKLAPP

Cissi och Peder kom förbi en sväng ikväll och hämtade lite grejer, och med sig hade hon en försenad julklapp. På julafton fick jag ett jättefint halsband av henne och hon sa att den andra var försenad. Har inte skänkt den julklappen så mycket tankar och hade faktiskt glömt bort det, men idag fick jag det genomskinliga skalet från Telia av henne, ÄNTLIGEN!
 

KLASSISK HELGFRUKOST

Blev en spontan utekväll i stan igår med grabbarna från Gnarp och kom hem rätt sent, så imorse var det så skönt att göra en god frukost, krypa ner i soffan och bara kolla på farmen-repriser. Det är så behövligt med dagar när man inte gör nånting!





ETT ANNAT LIV FÖR LÄNGE SEN

Under stora och långa perioder av mitt liv har jag varit väldigt deprimerad. Inte bland folk, har alltid haft en positiv blick utåt men när jag var ensam kunde jag gråta och gråta, utan att jag aldrig riktigt förstod vad jag mådde så dåligt över. Kuratorer kallade det "ett svart hål" som vissa tonåringar tydligen hamnar i när man växer. Det kändes väldigt konstigt att höra, "att jag mådde dåligt för att jag växte", så till slut slutade jag och gå på mötena för att det kändes meningslöst, och jag tog mig igenom det på egen hand istället. Nu såhär i efterhand inser jag att det faktiskt stämde. Jag mådde bara dåligt. 
 
 
Idag kan jag inte riktigt se mig själv som den här människan jag en gång varit, lyckligtvis. Blir på något sätt ändå glad när jag ser bilder från den tiden och jag blir stolt när jag kan se hur långt jag ändå kommit! Något som jag alltid gjorde under de här perioderna iallafall var att lyssna på Sofijah. Trodde nog att jag kände henne på något sätt, eftersom att hennes texter passade så jävla bra in haha. Folk klagade alltid och sa att jag gjorde mig ännu mer deppig genom att lyssna på sånt och att jag fick skylla mig själv, men så var det inte alls. Det var inte anledningen. Idag mår jag jättebra men jag lyssnar fortfarande på hennes låtar, för jag tycker dom är BRA. Jag lär nog alltid känna en speciell koppling till låtarna, skillnaden är att nu kan jag lyssna utan att grina floder. Delar med mig ett par! :)
 
 















SÖNDAGSÅNGEST



Förstår inte riktigt vad alla pratar om som säger att mammas pojkar var den sämsta film de nånsin sett, att skaparna har sjukt dålig humor och att de knappt stod ut att kolla klart på filmen? Visst, var väl inte nån top10 men jag skrattade väldigt mycket och jag tyckte den var helt klart sevärd, lite bröllopsfotografen-stuk liksom! Dock gick jag in i biosalongen med inställningen om att den skulle suga k*k, så det kanske bidrog till att jag blev glatt överraskad. :)
 
Idag har jag inte gjort nånting. Seriöst, legat i soffan, lagat lite mat och tagit bort julsakerna från teverummet. Världens tråkigaste söndag men ack så skön helg jag haft! Tror att jag behövde detta med tanke på hur jobbig den här veckan nog kommer bli, nervös fan..... Jävla skola.

MAMMAS POJKAR

Precis bokat biljetter till filmen Mammas Pojkar till ikväll. Ingen jag har pratat med har sagt att den är bra, men idag bryr jag mig inte om andras åsikter och går på en ren chansning! Någon som sett den och som faktiskt tycker att den är sevärd?

 

FRIDAYNIGHT


 
Ikväll kom Catrine hem till mig och vi dukade upp litervis med fruktsallad, glass och gamla The Tribe-avsnitt och bara myste på hela kvällen. Hon åkte hem för ett tag sen, och jag är faktiskt helt slut efter den första skolveckan så ska bara borsta gaddarna och krypa i säng sedan! Godnatt :)

KÖTTFYFAN

Släpar mig mot det första pump-passet sen i våras.. Hoppas på att knäna och ryggen har rehabiliterat sig tillräckligt bra för att jag ska klara av en timme i helvetet, ger det ett försök iallafall och riktigt skönt ska det bli! Äntligen :')
 

Ge mig sommar och dagliga springturer

DAKINE

Slutade lyckligt kl 12 idag, så jag och tjejerna åkte ner till stan och lunchade tacotallrik på jambo. Sedan hade jag lite tid över innan bussen gick (fick ännu mer tid över sen också när jag missade den....) så jag gick till Team Sportia och införskaffade mig en ny träningsväska som jag så länge tänkt göra. Eftersom att jag tränar så pass mycket nu och släpar runt väskan på skolan så kan det ju kännas bra att bära kläderna snyggt också, istället för den gamla, slitna, sponsrade synsam-bagen..
Riktigt kap också, för just nu hade dom 30% på alla Dakine-väskor, så dit och fynda! Ord. pris 349 :-
 





EN DAG MED DET VITA GULDET











Just nu är allt är så vitt, frostigt och glittrigt ute, och jag kan stå och titta i evigheter. Dock så tycker jag att det är så jäkla svårt att få kameralinsen att inse hur vackert det verkligen är ute såna här dagar, men jag gjorde iallafall ett försök!

INSPO-DÖRR

För er som följde min blogg i våras och somras vet att jag då var besatt av träning och hälsa. Kunde bli riktigt äcklad om jag såg någon trycka i sig mängder med godis, chips eller annat onyttigt. Nu är jag själv den där äckliga, haha. Den här hösten och julen har jag verkligen förtärt allt som ser frestande ut och som luktar choklad, och nu får jag stå för dom konsekvenserna på gymmet... Måste verkligen komma i form igen, nu jävlar asså! Därför gjorde jag en liten inspodörr i sovrummet idag som förhoppningsvis kommer få mig att på banan igen. Kommer nog fortsätta att tapetsera dörrar och väggar tills jag skärper mig!
 





FJÄRDE JANUARI TVÅTUSENTRETTON

Igår firade vi Cissis och Peders 20 och 22-årsdag, med tårta och presenter hemma hos oss i Gnarp. Ett av paketen från mig till syrran var ett fotoalbum med bilder på oss två, med början från min födsel -95, till sommaren 2012. Hon börjar ju som sagt bli väldigt stor nu, så jag tänkte att ett litet minne från våran uppväxt tillsammans skulle vara passande.












Fotoalbumet kommer ifrån akedemibokhandeln och bilderna är framkallade på www.photobox.se


UPDATE: Malin kommenterade så tjusigt att jag skrivit tvåtusentolv på rubriken vilket såklart är fel. Haha tack för rättelsen, när jag själv är lite virrig ;)

LILLTJEJEN FYLLER 20

Helt sjukt. Min lilla storasyster fyller tjugo år idag. Tjugo!? Kan inte riktigt förstå att du börjar bli så stor. Jag har väl egentligen trott att jag skulle fylla det före dig.. :') Stort grattis på dig iallafall. Du är värd guld och allt annat värdefullt i världen, och jag vill inte ta ett steg i livet utan dig. Du är min förebild och en av mina bästa vänner. Jag älskar dig syrran :)

Med risk för att hon läser min blogg innan hon öppnar paketen så kan jag inte avslöja vad som finns inuti dom riiktigt än!

EN OTIPPAD KVÄLL

Hejhallå 2013!
 
Sjukt nyårsfirande igår som innehöll alkohol, tårar, raketer och återföreningar! Det hände saker som jag aldrig  trodde skulle hända - både bra och dåliga - men nu känner jag mig mer redo än någonsin att köra stenhårt på mina nyårslöften och bli en bättre människa! Kameran tog 6 bilder igår så det finns inte så mycket jag kan erbjuda från gårdagens konstiga kväll!
 
Tack till Linnea som stod vid min sida hela kvällen.





RSS 2.0