VALBORG

Min mage! Asså såhär mycket som jag har skrattat idag har jag inte skrattat på länge, kan nog förvänta mig träningsvärk i magen imorgon... Vad vi skrattat åt? Yes, camwow... Haha att något så gammalt fortfarande kan vara så kul!
 
Efter skolan åker jag och Elingumman ner på stan och inhandlar det sista nödvändiga inför kvällen, och sen ska vi grilla, chilla och brilja med Stefan och några av hans vänner. Med vin, kött och ett gott humör kan nog kvällen bli rätt bra ändå. Kommer inte hem något mer idag så det här är all uppdatering ni får av mig idag. Hoppas ni får en bra kväll, och var rädd om fingrarna.
 
Puss

SHOUTOUT

Måste bara ge en såkallad shoutout (stavning på det, haha?) till min vän Isac. Han skojade om att jag borde skriva ett inlägg om honom, så nu visar jag det istället! Tycker verkligen ni ska ge några minuter av erat liv och lyssna på honom. Jag är inte expert på musik men till och med kan avgöra att det här är JÄVLIGT bra! :)
 

 

PROTEINPULVER - vad och varför?

För några dagar sen i samband med att jag la ut träningsvideo fick jag en kommentar av en tjej som skrev:
"Skulle du kunna göra ett inlägg om proteinpulver och vad/varför/hur du använder det? Vill också börja men mamma är svårövertalad. Så vill ha tydligare argument. Ta detta gärna så fort som möjligt. Tack :) Asbra inlägg förresten, fortsätt med dom! :D"

Självklart kan jag försöka förklara. Jag måste dock säga att jag inte är utbildad om det och har ingen annan kunskap om ämnet än det jag läst mig till och hur min egen uppfattning är.
 
Protein är ett av de ämnen kroppen behöver, och protein är extra viktigt när man tränar. Ämnet protein som finns i shakear och bars är inte ett bättre protein än i det som finns animaliska livsmedel som kött, mjölk, fisk och ägg och vegetabiliska livsmedel som ärtor och bönor. Livsmedelverket råder att 10-20% av den dagliga kosten ska innehålla protein för en vanlig, rörlig person. Dock om man tränar väldigt hårt och mycket ökar ju även energibehovet, och som styrketränare behöver man få i sig lite mer protein än en konditionstränande person gör. Men även här är "vanligt protein", alltså sånt som finns i mat, lika bra som proteinpulver. Det finns alltså inget svar på när man ska/inte ska använda sig av proteinpulver, det måste man känna och räkna på lite själv. Hur mycket energi får/gör din kropp av med egentligen?
 
I oktober ungefär köpte jag mitt första gymkort på Friskis och Svettis i hudiksvall. Jag tränade ungefär 2-4 gånger i veckan, blandade styrketräning i maskiner med konditionsträning på cardiomaskiner. Samtidigt åt jag enligt GI-metoden som kräver att man ska hålla sig ifrån (särskilt ljusa) kolhydrater. Jag åt alltså bara kött och sallad. Kroppen reagerade på att jag började röra på mig mer och jag blev väldigt trött speciellt efter varje pass, men även de dagar jag inte tränade. Jag sökte runt lite och och efter ytterligare en månad pratade jag med mamma om att beställa proteinpulver för att det kanske skulle hjälpa mig. Jag orkade ju varken träna eller plugga längre.
          Jag beställde hem ett pulver som hette PROtein by Charlotte Perelli som är ett pulver framtaget för tjejer som vill bygga muskler men även äter efter en diet, ex. GI-metoden. Men samtidigt som jag började med pulvret började jag sakta men säkert mig på att äta kolhydrater igen, och jag kände mig plötsligt så mycket starkare. Nog för att pulvret säkert hade en inverkan där, men den största anledningen var garanterat att jag började äta som en tränare bör äta. Såna där dieter riktar ju sig främst mot personer som vill gå ner i vikt, jag går ju bara uppåt nu nästan ( i muskler).
 
Jag har fortsatt med pulver sen dess, en shake efter varje träningpass, och jag tycker att det fungerar bra. Om jag hade klarat mig lika bra utan det kan inte jag svara på, jag har ju liksom inte testat. Men eftersom att jag gymmar 4 mil från mitt hem så är en proteinshake ett snabbt och enkelt sätt för mig att snabbt återställa kroppen med de ämnen den behöver, bara att tillsätta vatten - skaka - dricka.
          För ett tag sen utvecklade jag mitt träningsprogram också och började lyfta tyngre vikter, och fick ett "splitt-program" där jag tränar specifika muskelgrupper per pass. Därför känns det också mer nödvändigt nu att ha proteinpulver till hands, när jag tränar hårdare och mer. Jag skulle som sagt lika gärna kunna ha med mig en burk keso, kvarg eller annat protein och kolhydrate-rikt mål, men hur praktiskt är det att ha i skåpet i skolan i 5-6 timmar? Inte så värst. Tränar  jag i gnarp (hemma alltså) föredrar jag hellre att ta ett ägg, ett glas mjölk och en hårdbrödmacka istället. Dock tycker jag att det är rätt svårt att äta direkt efter ett hårt styrkepass, och där igen kommer fördelen för mig med proteinshaken som är i flytande form.
 
Det är viktigt att komma ihåg att man absolut inte ska ersätta en måltid med en proteinshake eller en proteinbar, DET ÄR ETT TILLSKOTT. Alltså för de som inte får i sig tillräckligt i maten! Proteinpulver ger till dessa personer en muskeluppbyggnad och återhämtning efter träning.

Jag har precis beställt hem ett nytt vassleprotein från gymgrossisten, whey-80. Har bara hunnit testat det än gång men jag har hört gott om det. "Whey-100 och whey-80 är vassleprotein som är två av de mest populära och användningsnyttiga proteinpulver man kan få tag på" enligt en källa från http://atletisk.se/.
Citerar även från min vän Lars: "Men det alla stirrar sig blind på är proteindrinkarna. Det är maten som gör allt, hur du äter, hur mycket m.m. Protein är för att fylla på som mellanmål" och det är som sagt väldigt viktigt. Tänk inte att så fort man börjat träna är man i behov av proteinpulver - man måste känna efter själv.
 
Sammanfattning då som svar på din fråga Carro:
* Vad? - PROtein by Charlotte Perelli Jordgubb och Whey-80 Cookies and Cream från gymgrossisten
* Varför? - För att jag var väldigt trött sen jag började styrketräna mer, och i samband med att jag slutade med GI-metoden har jag helt enkelt fortsatt med proteintillskotten för att jag tror att min kropp är behov av det och jag känner mig piggare och starkare. Det är ett enkelt och snabbt sätt för kroppen att få de ämnen den behöver när man tränar mycket!
* Hur? - En proteinshake efter varje träningspass. Jag ska även börja inta en varje morgon nu också.
 
Lycka till Carro, läs igenom inlägget med din mamma och diskutera vad som är bäst för just dig. Prova dig fram! You go girl :)
 
 



MIN LÖRDAGKVÄLL




SÄTTA PUNKT, VÄNDA BLAD OCH GÅ VIDARE.

 

Har haft en jävla skitvecka rent ut sagt. Har slagits med tankarna om allt möjligt, och har fått veta sanningar om livet som jag inte önskar någon. Detta kommer dock göra mig starkare, mer medveten om hur man kan lita på människor och hur jag ska göra för att skydda mig nästa gång. Just nu håller mamma på med god lördagsmiddag, jag har köpt en lagom stor godispåse till ikväll och blir säkert en fin liten gråtrulle också. Nästa vecka tar jag nya grepp om livet och låter detta bara bygga mig starkare i psyke och i muskler. (Japp, bästa tiden att träna när man är arg, ledsen och sårad. Helvete vad jag var stark på bodypumpen i torsdags t.ex.!!)
En extra stor Puss till de människor som finns i min vardag och bär mig när benen inte alltid orkar.


FÖDELSEDAGSFIRANDE

Förra helgen fyllde Elin 18, men eftersom att hennes familj, pojkvän och andra nära också ville fira henne och för att hon även ville prova på sin första utgång så bestämde vi för att fira henne helgen efter, nämligen igår! Det var världens mysigaste kväll med matlagning (självklart åt vi middagen också;), presentöppning, skratt och massa tjejsnack. Gud vad jag älskar dessa tjejer, helt ofattbart vilken tur jag har haft som lärt känna dom. Några personer jag aldrig kommer glömma i mitt liv.
 







Den här bilden är lånad från Linneas instagram

SIMPEL GYM-VIDEO

Så, nu har jag äntligen fått in musiken i telefonen så jag kunde göra klart videon jag filmade i måndags! Då var det som sagt leg and abs-day och jag har fått rätt många frågor om vad jag gör för övningar på gymmet och hur ett pass kan se ut. Jag hade jättemycket tid på gymmet i måndags, nästan 2 timmar, så jag bestämde mig för att filma mina övningar! Saker som benböj och utfallshopp tex är ju jättesvårt att utföra samtidigt som man ska filma sig själv, haha, så jag gjorde bara det på dom övningar jag ansåg lämpligast. Ett fullständigt program finns dock nedan. :)

Hur mitt program ser ut är olika från gång till gång beroende på vilka kroppsdelar jag ska göra och hur mycket tid jag har, men såhär såg det alltså ut då! (Har försökt att komma ihåg alla övningar och vikter så bra jag kan!) Säg gärna till vad ni tycker, så jag vet om jag ska göra fler eller inte :D
 
 
Uppvärmning: Lätt jogg 7,5km/h  7min
Djupa benböj med kettlebell 12kg 10x3
Utfallshopp 10x3
"Hunden" med armar 22x3
Cykelmage på en halvmånekudde 30x3
Joystick-rotation med stång 20x3
Vadpress i maskin 25kg 10x3
Rumpa och lårcurl i maskin 25kg 10x3
Olika situps från appen träningspass 5 min
Planka 1 min
Konditionscykel med olika nivåer 30 min

MISSLYCKANDE

Hej. Gjorde en video idag på gymmet och det var meningen att jag skulle ladda upp den här ikväll, men iTunes krånglar som vanligt och jag får inte in låten i telefon som behövs för att göra videon.. Såklart.
Så nu har onödigt mycket tid gått åt till att försöka fixa det, men nu hinner jag inte försöka längre. Om ingen ängel hjälper mig ikväll så får den helt enkelt laddas upp en annan dag när jag har mer tid och bättre tålamod.
 
Nu har jag lite matte att ta i tu med, innan det blir en dusch och sedan sängen. Jag hatar redan den kommande timmen. Satan vad underbart det ska bli när mattekursen är över!!

SATURDAY NIGHT




Igår när jag kom hem från bion var himlen fantastisk. Jag har alltid tyckt att vindkraftverk ser så fint ut i naturen, men det var först för några veckor sen som jag upptäckte att man faktiskt ser ett par stycken från mitt hus!?? Måste vara nytt, hur kan jag annars ha missat det tänker jag.. Riktigt fint iaf! Kommer garanterat bli många såna bilder i sommar!

VILOHELG MED PW


Vad fan hände med mitt lår? Haha småmusklerna som börjar växa fram?


Tränade som sagt rätt hårt hela veckan, så bestämde mig för en vilohelg. Passade utmärkt eftersom att det var världens blåst i lördagsmorse. Åkte på bio på kvällen med mamma och pappa också för extra avslappning. Vi såg en dansk film som hette Jakten, riktigt bra var den faktiskt! Inte varje dag man hittar på något sånt med sina föräldrar heller, men jag uppskattar stunderna väldigt mycket.
 
Imorse var det dock 13+ och klarblå himmel och efter att ha drömt otroligt jobbigt hela natten så kunde ingenting få mig att undvika en powerwalk runt byn. Dock blåste det mer än vad jag räknat med men det var skönt att få blåsa ur skallen på massa dumma och jobbiga tankar. Alltid lika skönt när man har det avklarat iallafall.

Nu ska jag äta lite senlunch innan jag åker till kyrkan och lyssnar på mammas kör. Myssöndag!!

ÄNTLIGEN HELG!

Åh fyfan vad skönt, äntligen fredag asså. Ikväll blir det bara en hemmakväll i morgonrocken, trots att jag blev erbjuden både fest med badtunna och biltur till stan med killarna. Näe, jag kände helt enkelt att efter en vecka med 3 prov, träning varje dag, plugg varje kväll och alldeles för lite sömn så är nog en lugn kväll det bästa jag kan göra mot mig själv. Helt totalslut, orkar knappt lyfta ett finger nu.

Lunchen var oätbar på skolan idag så vid 3 innan gymmet knaprade jag i mig några riskakor bara, och när jag kom hem vid halv 7 förstår ni nog att jag var rätt hungrig. Vispade ihop bästa middagen iallafall, älskade kesoplättar med hallon och keso/ananasröra som tillbehör. Receptet hittar ni här. MUMMA!
 



MIN STÖRSTA INSPIRATION



Såg den här videon för första gången för någon vecka sen, och känner bara att jag måste dela med mig! För alla er träningssugna: titta och ni blir ännu mer sugen! Sjukt otroligt perfekt kropp, to die for. Nu längtar jag ju inte direkt mindre till kvällens pump-pass!!

JUST. DO. IT.

 

IDAG ÄR EN BRA DAG

Morgonen började lite segt med vetskapen om att ett historiaprov väntade första lektionen.. Deppigheten gick fort över när det visade sig att det faktiskt skulle bli en bra dag. Risgrynsgröt och prickigkorv-mackor till lunch (bästa!!), världens finaste vänner som alltid lyser upp mina dagar, soligt och väldigt höga grader på termometern, ett grymt ben och mage-pass på gymmet, mycket plats på bussen, god middag när jag kom hem och alla är på bra humör. Köpte till och med en massa majblommor för att dela min glädje. Ungen hade garanterat blivit utan pengar om hon kommit hit igår.. ;)
Aa, en bra dag helt enkelt. Fler såna tack!
 





trött och svettig här, men inombords strålade glädjen!

VÅR PÅ VÄG

Hej! Tänkte bara slinka in med lite bilder som kameran tog igår när jag var ute en sväng. Isen började preciiis smälta, 10+ och solnedgång på det! Hur bra kan det bli liksom? Nu är våren snart här :)
 






text åh text

Hej! Börjar med att säga att jag bloggar från mammas nya dator som hon fick av oss i present förrförra veckan, så därför kommer det inte upp någon bild idag.
 
Helgen har varit så hektisk men samtidigt inte. Har haft hur mycket plugg som helst att göra men har aldrig riktigt hittat motivationen till att öppna böckerna, och när jag väl gjort det så har hjärnan varit så seg. Har 3 prov kommande vecka så just nu ser jag bara fram emot nästa helg. Gud vad jag ska vila!
Förutom plugg så har jag inte gjort så mycket annat den här helgen, men har klämt in 2 träningspass utomhus iallafall och om ett tag ska jag ut och springa igen. Vet inte vad som har hänt med mig, har fått något ryck igen. Brukar annars vanligtvis inte träna utanför gymmet om det inte är sommar.
 
Det här blev då ett otroligt lamt inlägg, men vill visa att jag lever iallafall (knappt)!

SUMMER FROM DEPEND



BIRSTA CITY

 







Igår fick jag och mamma ännu ett sånt där birsta-sug, så imorse stack vi iväg igen! Fanns så sjukt mycket fint och det kliade mer och mer i fingrarna, men måste ju behärska mig tillslut.. Kom hem med dessa godsaker iaf. Får köpa underdelen till bikinin nån annan dag, och äntligen(!!) är träningsjackan från cubus min :')

EN VECKA I FILM

Kände för att ta vara på minnena på ett litet annorlunda sätt när jessica var här den här veckan,
så det blev små klipp på i stort sett allt vi gjorde! Lite rolig sysselsättning trots allt! :)


 

NU MAN REAGERAR

Måste börja med att säga att jag har haft en underbar vecka med Jessica hos mig! Imorse stod klockan på 07.15, hon packade det sista och sedan skjutsade vi in henne till stan och tåget. Lika sorligt varje gång, men det är inte så långt till nästa gång nu iallafall. :) Igår var vi också i hudik och åt en bit på medelhavskällaren och bowlade med mina fina hudiktjejer, så kul att dom äntligen får träffa jessica nu också!
 
 
I måndags flyttade catrine, mitt allra finaste hjärta här hemma. Grät otroligt mycket i söndags när jag sa hejdå till henne, och det fortsatte under natten. Men vetskapen om att jessica låg vägg i vägg med mig och att hon skulle vara kvar där när jag vaknade och hela veckan lugnande ner mig otroligt. Vet inte vad jag skulle gjort annars. I vilket fall som helst rullade veckan på bra, jag pratade med catrine ett par gånger och det kändes helt okej trots allt, det skulle nog ordna sig. När Jessica hoppat på tåget och jag åkte hem till huset igen var jag så tom. Det var liksom då jag reagerade på vad som hänt, på att nu är jag verkligen ensam här. Mina 4 bästa vänner jag har haft under livet har alla flyttat ifrån gnarp, och nu är dom borta. Catrine som varit som en syster för mig sen cissi flyttade, hon som alltid fanns där tillhands när jag bara behövde en kram. Det kommer bli dyra kramar hädanefter... Självklart jätteglad för hennes skull om hon trivs där, låångt ifrån gnarp. Men just nu känner jag bara: TA MIG HÄRIFRÅN OCH PLACERA MIG I EN LÄGENHET I STAN.
 
Vet inte riktigt vad jag ville med det här inlägget. Kände att jag måste få ur mig lite sorgsenhet innan jag spricker här inne. Bloggen är allt som jag har kvar här hemma nu. Så vänj dig sumpens.

BLÄCKK UNDER HUDEN



Hej!

Har haft ett blogguppehåll under lovet hittills, främsta anledningen över att min bästa vän är här från Karlstad och hälsar på mig! Igår var jag, Jessica, Carlalbin och Jessicas farmor och fikade på innergården, hur mysigt  som helst! Efteråt gick jag och jessica på stan en sväng och väntade på att klockan skulle bli 6, då jag skulle tatuera mig!! Hur nöjd som helst, äntligen är det gjort! :)

Ikväll ska vi på middag för mamma inne i stan så nu måste jag kila, ha det så bra så länge!

RSS 2.0