899 ord i försvar

Hej! Asså nu måste jag få "försvara" mig! Skrev ett inlägg häromdan om vad jag tycker om att man har jeansjacka på sig när det fortfarande är vinter. Justdet, jag skrev om vad JAG TYCKER OM ATT MAN HAR, inte vad JAG TYCKER OM MÄNNISKORNA som har det. Tydligen så var det ett par personer som tog åt sig, och det kan jag tyvärr inte göra någonting åt eftersom att jag absolut inte namngav någon eller hade någon speciell i åtanke när jag skrev inlägget. Jag var på stan den dagen och såg ett gäng tjejer ha otroligt lite och tunna kläder på sig, och jag insåg att det faktiskt är väldigt många som klär sig så när det är soligt men fortfarande vinter. Då och därför bestämde jag mig för att skriva ett inlägg om det.

Nu dock kanske jag kommer gå lite personligare och skriva om några specifika personer, men människan är byggd så att man försvarar sig om någon går till attack, och det är vad jag gör nu: Försvarar mig. Folk har twittrat om mig och pratat om mig behind my back, alltså allvarligt? Varför inte bara gå fram till mig i skolan och fråga det som istället frågades på twitter, eller lämna en kommentar på bloggen eller något annat? (Antagligen skulle jag väl dock börja böla då eftersom att jag är så sjukt känslig och känna att jag hade gjort något fel.) Eftersom att jag inte har twitter så kunde jag inte heller ge min förklaring där, men som bloggare med ett hundratal läsare så får man reda på rätt mycket. Det är faktiskt 1 person (antagligen flera bakom samma dator) som lämnat två kommentarer på min blogg, vilket jag var förberedd på när jag skrev inlägget om jeansjackan och som jag tycker är helt okej. Som väntat var den anonym, vilket jag däremot verkligen hatar!! Här skriver jag öppet om vad jag tycker, har en öppen blogg för att jag vill att folk ska kunna se mina åsikter, också går man ändå in på min blogg med ett aggressivt beteende och lämnar taskiga kommentarer anonymt. Haha jag fattar inte bara, jag älskar människor med åsikter, det gör jag, för jag tycker om att få en annan syn på saker genom att lyssna på vad andra tycker. Men ska jag ta åt mig när kommenteraren är anonym? Det är det sista jag gör. Men när det nu gått så långt så att folk till och med slutat prata med mig (antagligen pga. jeansjacke-inlägget) så måste jag säga ifrån!!

Till er som nu tog åt er så mycket, ser ni mig som en mode-ikon eller vad är det frågan om? Eftersom att ni uppenbarligen bryr er så pass mycket om vad jag tycker? Låt mig få tycka så då och fortsätt klä er i jeansjacka, no big deal. Annars kan ni läsa om (och läsa rätt) inlägget igen, och lyssna på vad jag skrev:
"Och självklart får man väl ha på sig vilka kläder man vill, men jag ställer mig frågan till er: Vad har ni på er när det är sommar och 20 grader då?"
Jag fick då frågan av min anonyma kommenterare: 
Alla får väl klä sig som dom själv vill, även om det är -3 grader... Det är inte du som bestämmer vad man ska ha på sig eller inte.
Jag har absolut inte sagt vad ni får/inte får har på er. NI FÅR HA PÅ ER EXAKT VAD NI VILL, jag bestämmer inte och det är jag väl medveten om. Jag undrar bara varför. För hur snyggt det än var skulle jag aldrig ha på mig något om jag frös i det, och därför tänkte jag att ni jeansjacke-bärare kanske tycker att det är varmt med det på vintern? Och därför ställde jag frågan om vad ni bär på sommarn. Den anonyma kommenterarn citerade mig så fint och undrade vad jag har för kläder på sommaren, eftersom att jag la upp en bild på mig själv där jag bar skinnjacka förra veckan. H*n skrev även att det inte är skillnad på jeansjacka och skinnjacka? Va? Är det inte? Skinn är skinn, jeans är jeans. Klart det är skillnad? Gud. Plus att jag hade en långärmad, en långärmad skjorta och en tjock kofta innanför jackan, och jag var inomhus (i gallerior) hela dagen. Och ja, jag ser tjejer gå runt i linne och jeansjacka och jag tror faktiskt det är rätt kallt.


Jag har - som ni kanske märkt på facebook och på den här bloggen - väldigt starka åsikter om vad jag tycker, och sålänge jag inte attackerar någon tycker jag att jag har all rätt till att uttrycka dom åsikterna. Mina läsare får lika gärna som jag ha åsikter om vad jag har åsikter om, men snälla gör det isåfall öppet och inte anonymt? Hur ska jag annars kunna förklara mig till er? Så nu blev det ett sånt här småilsket inlägg om vad jag egentligen menade.


Ni som tänker fortsätta kommentera elakt eller är så känslig så ni tar åt er utan att jag egentligen syftat på någon speciell bör sluta läsa min blogg, för jag tänker inte sluta ha åsikter. Det är en del av den jag är. Föreställ er en Jossi som inte diskuterar liksom? ;)
Vi andra som fortfarande tänker på in på Sumpens blogg nån gång om dagen släpper det här och går vidare! PEACE

Kommentarer
Postat av: Gekka

Du har helt rätt Jossi, vad stolt jag blir utav att se att du står för dina åsikter. <3 <3

2013-03-14 @ 17:10:05
Postat av: Anonym

Människor som inte tål andras åsikter kan få det lite tufft i livet :)

2013-03-14 @ 22:56:21
Postat av: Cissi S

Förstår inte hur folk kan ta åt sig av ditt förra inlägg när du inte nämnde ett enda namn!
Som du skrev här så borde de se dig som maaaster of modet eftersom de verkar känna att din åsikt är makt, sanning och ingenting annat än rätt? Isåfall borde de som tog åt sig börja fundera på hur de egentligen mår och kanske börja leta sin självkänsla och sitt självförtroende.

2013-03-15 @ 23:21:09
URL: http://www.cissisundberg.blogg.se
Postat av: Cissi S

Men så är det i princip jämt när det blir sånt här "tjafs" eller vad jag ska kalla det. Alltså när någon bara MÅSTE berätta hur fel du gjort, som i kommentaren jag läste under sitt jeansjacka-inlägg. Det är ju oftast hos den/de personerna problemet sitter. Någonstans är de inte nöjda med sig själva och tar åt sig så fruktansvärt mycket av minsta lilla töntiga skitsak. Som i ditt inlägg där du skrev din åsikt. Om en sån sak kan få en annan person att ta så otroligt illa upp är det inte hos dig felet sitter Josefine.. Kom ihåg det. :)

2013-03-15 @ 23:35:29
URL: http://www.cissisundberg.blogg.se
Postat av: Malin

Jag är glad över min någorlunda fodrade skinnjacka :3
Skinnjackor och jeansjackor tycker jag att det är viss skillnad emellan, skinnjackor är mer tät, plus att det brukar vara i alla fall någon typ av innertyg, medans jeans är mer kalla rakt igenom. Det märker man bara genom att bära jeansbyxor i kyla, dom blir mer kall än exempelvis tights eller strumpbyxor av bomull.

2013-03-23 @ 22:32:45
URL: http://malinolsn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0